Tillverkat i Sverige sedan 1981

Skidteknologi

Vi bygger varje par Extrem Skis för hand i vår egen skidfabrik i Såå utanför Åre, drivna av en enorm passion och 100% förnyelsebar energi. För oss är det givet att dina skidor ska hålla i många vintrar framöver och vara en trogen vän på dina äventyr i bergen, både nära och långt borta. Därför har vi varit extremt (!) noga med att välja de material och leverantörer som vi arbetar med för att säkerställa den absolut högsta kvaliteten och längsta hållbarheten på våra skidor. Du kan lita på att när du väljer en skida från Extrem så väljer du svensk kvalitet rakt igenom, hela tiden med maximal hänsyn till miljö och våra egna medarbetare.


Träkärnor

Poppel/paulownia

Våra lätta skidor är gjorda av en kvistfri, vertikallaminerad träkärna av spänstig poppel och lätt paulownia. Denna kombination av träslag ger skidans lekfulla, livliga och smidiga karaktär. En CNC-fräst och integrerad 55x650 mm bindningsplatta av bok ger en säker montering av bindningen.

Poppel

Det kvistfria, vertikallaminerade och spänstiga poppelträt är en medellätt kärna som ger skidan en lekfull och lättsam karaktär. I kombination med Titanal blir skidorna både styvare och vridstyva, men behåller sin livfullhet. Utan Titanal upplevs skidorna som väldigt lekfulla. En CNC-fräst och integrerad 55x650 mm bindningsplatta av bok ger en säker montering av bindningen.

Poppel/bok

En kvistfri, vertikallaminerad träkärna av spänstig poppel och stabil bok ger skidan en lekfull men samtidigt dämpad karaktär. Att kombinera denna träkärna med Titanal innebär prestanda, lugn och överlägset kantgrepp. Utan Titanal är träkärnan mer flexibel och förlåtande med mer allroundegenskaper.


Prepreg glas- och kolfiber

Vi är ganska unika med att använda så kallad prepreg i vår skidtillverkning. Detta innebär att vi enbart arbetar med torrt epoxilim stället för att våra medarbetare ska hantera flytande epoxy när de bygger skidor, vilket annars är praxis i skidbranschen. Våra glas- och kolfiberrullar är industriellt impregnerade med HexPly M78 från vår leverantör Hexcel, en världsledande tillverkare av avancerat kompositmaterial för flygindustrin. Detta resulterar i en torr, säker och mycket bra arbetsmiljö för våra skidbyggare samt höjer avsevärt kvaliteten på skidorna.


Titanal

För att öka prestandan i form av kantgrepp på hårt underlag, samt stabilitet i högre fart, adderar vi 0,4 mm Titanal till konstruktionen på Project och Reload-modellerna. Titanal är den mest hållfasta aluminiumlegeringen tillverkad i en industriell standardprocess, ursprungligen utvecklad för flygindustrin. Titanal är ett registrerat varumärke som ägs och produceras av AMAG Austria Metall AG.

Fullbred Titanal – Project

Två lager Titanal i samma bredd som skidan ger ett väldigt bra kantgrepp och en hög nivå av vridstyvhet även på hårt och isigt underlag. Används i Project-serien.

Avsmalnande Titanal – Reload

Mothertree 105 Reload och Fusion 105 Reload har två lager Titanal som är 67 mm bred under foten för att sedan smalna av till 30 millimeter i ändarna, och slutar där skidans rocker börjar. Detta ger en bra kombination av stabilitet och dämpning utan att skidan upplevs som för vridstyv och hugger fast i ändarna.


Racegummidämpning

För att minimera vibrationer på hårda underlag, exempelvis isiga backar och vindpackad offpist, använder vi 1,5 mm racegummidämpning i tip och tail från österrikiska Haberkorn GmbH på vissa modeller. Vi använder också 0,2 mm gummifolie i skidorna för att ytterligare stärka konstruktionen och öka hållfastheten mellan olika material.


Tubecomb

För att minska skidornas svingvikt använder vi det ultralätta materialet Tubecomb i tip och tail på vissa av våra skidmodeller. Dessa cylindriska och tubformade strukturer utvecklades ursprungligen för flygindustrin som den ultimata absorbenten för rörelseenergi och vibrationer. Dessutom har materialet en låg vikt.


Österrikiskt racebelag

Vi gillar snabba skidor! Därför använder vi Isospeed 7515 racebelag av högsta kvalitet från österrikiska Isosport GmbH. Dessa belag är tillverkade av polyeten med extra hög densitet och högkvalitativ grafit för bästa glidegenskaper på många olika snöförhållanden.


Extra tjocka stålkanter

För maximal hållbarhet i våra skidor köper vi rundgående stålkanter från den välrenommerade Waelzholz GmbH, som har tillverkat stålkanter i Tyskland i över 50 år. Vi använder deras extra tjocka och hållbara Profil 132 som är 2,3 mm hög och 2,2 mm bred i samtliga modeller utom Fusion 95 Carbon Ultra. Där vi använder en 1,9 mm hög och 1,5 mm bred stålkant för att minimera vikten.


Extra bred ABS-kant

För maximal hållbarhet i våra skidor använder vi extra breda 8,5 mm ID 2500 ABS-kanter från österrikiska Isosport GmbH. Skidbranschens standardbredd är annars 5-6 mm.


Stryktåligt topsheet

För bästa slitstyrka och beständighet mot repor använder vi sublimerade 0,55 mm Isocap ICP 8210 topsheet med en strukturerad yta från österrikiska Isosport GmbH.

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen