Tillverkat i Sverige sedan 1981

Second Opinion 118

7 499 kr

Längd:

Visa bindningar
Visa stighudar
Slutsåld

Testfavorit i Åka Skidors Big Mountain-test 2017/18 med betyg som ”En av de bättre att åka på med sladd och den håller lika bra när det går snabbare.”

Opinion 118 är även världens första community-utvecklade skida, skapad med hjälp av hundratals engagerade skidåkare i en forumtråd med 2.000 inlägg, över 1.000.000 besök och ett års utvecklingsprocess. För detta belönades modellen med det internationella och prestigefyllda priset ISPO Gold Award 2014/15.

Modellen döptes om till Second Opinion efter en vidareutveckling av konstruktionen som blev 15 % lättare och som gav en ännu mer lekfull karaktär. Skidan är väldigt allround för att vara en så pass bred skida, men presterar absolut bäst i puder, uppkört puder eller slask. En skida för vinterns bästa dagar.

Second Opinion 118 är en lätt glasfiberskida (2000 g vid 187 cm) tillverkad med en träkärna av spänstig poppel och lätt paulownia. I tip och tail använder vi det ultralätta rymdteknikmaterialet Tubecomb för att minimera svingvikten på skidorna. Den harmoniskt jämna indragna skärningen, tillsammans med den långa och låga rockern i tip och tail, ger verkligen ett fantastiskt flyt och en otroligt lättåkt känsla i mjuk snö.

Second Opinion 118 är perfekt för dig som söker en bredare friåkningsskida eller puderskida. Söker du en lite smalare, men fortfarande lekfull, friåkningsskida med mer all-mountainkaraktär kan Fusion 105 vara ett alternativ.

Grafisk design: Örjan Vatnaland

Längder

187 | 194 cm

Tip

142 | 143 mm

Midja

118 mm

Tail

132 | 133 mm

Radie

23 | 24,5 m

Vikt per skida

2000 | 2190 g

Kantvinklar från fabrik

88/1,5 grader

Monteringspunkt

-50 mm från ”true center” vid 187 cm

Rekommenderad längd

Kroppslängd eller längre

Träkärna av poppel/paulownia

Våra lätta skidor är gjorda av en kvistfri, vertikallaminerad träkärna av spänstig poppel och lätt paulownia. Denna kombination av träslag ger skidans lekfulla, livliga och smidiga karaktär. En CNC-fräst och integrerad 55x650 mm bindningsplatta av bok säkerställer montering av bindningen.

Tubecomb

För att minska skidornas svingvikt använder vi det ultralätta materialet Tubecomb i tip och tail. Dessa cylindriska och tubformade strukturer utvecklades ursprungligen för flygindustrin som den ultimata absorbenten för rörelseenergi och vibrationer. Dessa egenskaper i materialet, i kombination med den lätta vikten, är anledningen att vi använder Tubecomb i våra skidor.

Racegummidämpning

För att minimera vibrationer på hårda underlag, exempelvis isiga backar och vindpackad offpist, använder vi 1,5 mm racegummidämpning i tip och tail från österrikiska Haberkorn GmbH. Vi använder också 0,2 mm gummifolie i skidorna för att ytterligare stärka konstruktionen och öka hållfastheten mellan olika material.

Prepreg glasfiber

Vi är ganska unika med att använda så kallad Prepreg i vår skidtillverkning. Detta innebär att vi enbart arbetar med torrt epoxilim stället för att våra medarbetare ska hantera flytande epoxi när de bygger skidor, vilket annars är praxis i skidbranschen. Våra glasfiberrullar är industriellt impregnerade med HexPly M78 från vår leverantör Hexcel, en världsledande tillverkare av avancerat kompositmaterial för flygindustrin. Detta resulterar i en torr, säker och mycket bra arbetsmiljö för våra skidbyggare samt höjer avsevärt kvaliteten på skidorna.

Österrikiskt racebelag

Vi gillar snabba skidor! Därför använder vi Isospeed 7515 racebelag av högsta kvalitet från österrikiska Isosport GmbH. Dessa belag är tillverkade av polyeten med extra hög densitet och högkvalitativ grafit för bästa glidegenskaper på många olika snöförhållanden.

Extra tjocka stålkanter

För maximal hållbarhet i våra skidor köper vi rundgående stålkanter från den välrenommerade Waelzholz GmbH, som har tillverkat stålkanter i Tyskland i över 50 år. Vi använder deras extra tjocka och hållbara Profil 132 som är 2,3 mm hög och 2,2 mm bred i samtliga modeller utom Fusion 95 Carbon Ultra. Där vi använder en 1,9 mm hög och 1,5 mm bred stålkant för att minimera vikten.

Extra bred ABS-kant

För maximal hållbarhet i våra skidor använder vi extra breda 8,5 mm ID 2500 ABS-kanter från österrikiska Isosport GmbH (jämfört med skidbranschens standardbredd på 5-6 mm).

Topsheet

För bästa slitstyrka och beständighet mot repor använder vi sublimerade 0,55 mm Isocap ICP 8210 topsheet med strukturerad yta från österrikiska Isosport GmbH.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen